Melase Talah


Catatan: Postingan ini murni pake bahasa jawa timuran. Maaf roaming ya.

Tak ceritani rek. Dadi iki mau pas wayahe mangan awan, aku karo arek2 kantor (kabehe arek sepuluh) nggerudug warung. Kok yo ndilalah aku sing kari dewe. Salah pas teko sing ngantri yo wes akeh pisan.

Urap2 entek, lawuhe entek, kabeh2 entek. Pitik kari siji tak incer ket mau yo kedisikan arek2. Pas wayahku kok yo piringe entek pisan. Apik wes, kaliren karo ngenteni wonge korah2 disik.

Akhire mek kumanan sisa2ne urap, sisa2ne cap cay, krecek sithik, duduhe jangan mbuh opo iku mau, karo sambel goreng tempe.

Mari mangan wayahe mbayar, ditakoni karo sing dodol.

Ibu Warung: “Mase wau nopo mawon?”

Aku: *bingung* “Nopo nggih? campur2 niku wau.”

Ibu Warung: “O.. Lawuhe nopo?”

Aku: “Ganok lawuhe iku mau, buk..” *rodok ngotot karo melas*

Ibu Warung: *lirih* “Owalah, saknone.. Wes 6 ewu ae mas..”

Aku mbayar kok ambek kudu mberebes mili ngono. Melase talah.

 

7 tanggapan untuk “Melase Talah”

  1. Antara melas dan sedikit lucu bacanya :) Harusnya bilang sm ibuk pemilik warung: “Lawuhe koretan kanca2 buk, mung duduh jangan ngono lho…” mesti sampeyan digratisi, mungkin malah dipek mantu… #eh

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s